Jan Schoolen 40 jaar lid bij toneelclub O.C.H.

 

Jan Bult 25 jaar penningmeester bij toneelclub O.C.H.

Jan Bult werd afgelopen woensdag 16 april op de jaarvergadering van Toneelclub OCH in het zonnetje gezet. Naast zijn activiteiten als speler in de groep draagt Jan al 25 jaar zorg voor een keurig kloppende boekhouding van de club. Als blijkt van waardering werd hij door de voorzitter toegesproken en kreeg alle eer toebedeeld met een bos bloemen. De voorzitter sprak de hoop uit nog lang van zijn diensten gebruik te mogen maken.

De toneelclub O.C.H. staat niet stil. Met het aankomende jubileumjaar in het verschiet wanneer de club haar 70-jarig jubileum viert, werden dit jaar een record aan optredens geboekt. Toneel is in de regio springlevend en groeit zelfs. Toneelclub O.C.H. ziet de toekomst daarom zonnig tegemoet.

Op Koningsdag 2015 kunt u ons weer zien in Zaal Irene met onze voorstelling  Wie het hef .. die hef het. O.C.H. een uitje met lachgarantie!

Bron: Twentse Courant Tubantia 18-1-2010.

 

 

 

 

21-01-2008


Verrassend goed toneel bij OCH Holten

HOLTEN - Zelden zie je zo'n 'aanstekelijke' voorstelling als vrijdag in zaal Irene. Een stuk met alleen maar positieve onderdelen: prachtig decor, mooie enscenering, uitgekiende belichting, uitstekende verstaanbaarheid, mooi toneelverhaal en een optimale rolkennis bij de vertolkers. Wat willen we nog meer?

Eigenlijk niets want als aan alle voorwaarden voor een geslaagde uitvoering voldaan is, dan heeft de toneelvereniging gewoon goed werk verricht. Knap daarbij is dat de karakterisering van de verschillende personages uitstekend was getroffen. Het verhaal van Henk Karstens is geen klucht maar een vrolijk blijspel. Een klucht is anders, met typetjes, verkledingen, man speelt vrouw en omgekeerd; overdrijvingen, geen verhaal of nauwelijks en ik ben blij dat regisseur Gert Brinks ook niet geprobeerd heeft om het als klucht te spelen. Want hier zat wel degelijk een verhaal in. Een dun verhaal, maar toch. De rollen hadden allemaal een eigen karakter en nergens was sprake van overdrijvingen in tekst of uitbeelding. Het zijn eigenlijk zonder uitzondering uitstekende spelers. Sommigen met erg veel ervaring en andere wat minder, maar dat viel niet op.

Het meest opvallende in deze presentatie vond ik de compactheid van het spel. Gesitueerd op een centrale plaats zonder onrustig heen en weer geloop naar en van deuren. Het was levendig genoeg en dat kwam ook door een heel goed speltempo. Eigenlijk zag het er uit als een voorstelling die al tien keer eerder was gespeeld. En dat dan zonder het routineuze aspect dat zoiets kan krijgen.

Ondanks het uitbundige plezier voor de bezoekers, want op het toneel viel niet zoveel te lachen, bleef het rustig en overzichtelijk, met karakters die bijzonder herkenbaar waren. Een uitbundigheid die zich niet alleen uitte in plezier bij de toeschouwers maar ook met regelmaat tot instemmend applaus kwam. Met redelijk simpele middelen een zo opvallend goede voorstelling maken is zeldzaam. Simpel dan in vooral de belichting die precies zo was als het zijn moet. En moment in het laatste bedrijf was de overgang van licht naar donker te snel, het werd heel snel avond. Dat kan geleidelijker. Maar dat kan de euforie niet verhinderen. Iedereen heeft genoten van deze speciale uitvoering die het waard is om veel vaker gespeeld te worden. Wie het gemist heeft zal deze maand nog naar Laren moeten.http://www.tctubantia.nl/regio/rijssen/2500681/Verrassend-goed-toneel-bij-OCH-Holten.ece